# Zoho aptitude questions

To prepare for Zoho's recruitment exam, applicants must practice varied aptitude questions and answers. A well-designed practice session ensures that the candidate can handle the questions efficiently. Moreover, the candidate should also understand the concept of the question and answer options to identify the correct answer. The topics that are usually asked in the exam include basic mathematics, data interpretation, logical reasoning, English language, and general knowledge. Check the repeated questions for the Zoho Recruitment exam and their solutions to become acquainted with the question paper structure and pattern. All the best!

1. What is A: B, if 50% of A is equal to 60% of B ?

• If $50\%$ of $A$ is equal to $60 \%$ of $B$

$A \times \frac{50}{100}= B \times \frac{60}{100}$

$\frac{A}{2}= \frac{3B}{5}$

$5A=6B$

$A:B=6:5$.

1. A motorist travels to a place 150 km away at an average speed of 50 km/hr and returns at 30km/hr. His average speed for the whole journey in km/hr is:

• Average speed = (2xy) /(x + y) km/hr

= (2 $\times$50 $\times$ 30) / (50 + 30) km/hr

= 37.5 km/hr.

1. Two pipes can fill a tank in 20 and 24 minutes respectively and a waste pipe can empty 3 gallons per minute. All the three pipes working together can fill the tank in 15 minutes. The capacity of the tank is:

Work done by the waste pipe in 1 minute = $\frac {1} {15} - (\frac {1} {20} + \frac {1} {24} )$ <br> = $(\frac {1} {15} - \frac {11} {120} )$ <br> = $-\frac {1} {40}$ [-ve sign means emptying] <br> $\therefore$ Volume of $\frac {1} {40}$ part = 3 gallons. <br> Volume of whole = (3 x 40) gallons = 120 gallons.

1. $(\sqrt{13}+\sqrt{7})(\sqrt{13}-\sqrt{7})=?$

• $(a+b)(a-b)=a^{2}-b^{2}$

• $(\sqrt{13}+\sqrt{7})(\sqrt{13}-\sqrt{7})=\sqrt{13}^{2}-\sqrt{7}^{2}$

=$13-7=6$

• Total age of Deepu and Radha = $15 + 8 = 23$
• Required age = $35$
• Time taken = $35 - 23 = 12$
= $\frac{12}{2}$
= $6$ years.